Grup de teatre Inestable del Vendrell

L'home, la bèstia i la virtut (2001)






L'obra


Les obres de Pirandello solen plantejar-se com una travessia pels problemes humans amb la intenció de descobrir, al final del viatge, la veritat; però aquesta es torna dubtosa per la ironia amb que se'ns presenta. L'uomo, la bestia e la virtú es va estrenar el 2 de maig de 1919 a Milà.

Els personatges:

L'home resulta ser un professor convencional, irritable, pusil·lànime, d'ètica més que dubtosa i no gens conseqüent: denuncia la hipocresia i és un hipòcrita.

La bèstia és un altre inconseqüent que, inexplicablement, i tot fugint de la rutina i dels convencionalismes familiars, ha format clandestinament una altra família en la qual, a més, el tracten pitjor que en la primera. Les seves malvestats no acaben de treure'ns la idea que és menys bèstia i més babau del que es diu.

La virtut, no tan irritable com el marit i l'amant però molt més bleda, comparteix la resta de característiques de l'home; així i tot, des del principi al final, ens la presenten com a honesta i sacrificada esposa que l'única cosa que vol és legitimar el fruit del seu adulteri, tot i no mostrar voluntat d'aclarir el seu futur indefinit de mal maridada i ben amistançada; amb la qual cosa arribem a la conclusió que ni és tan víctima ni personifica la virtut.



Repartiment


Senyor Paolino Enric Batlle
Senyora Perella Àngels Navarro
Capità Perella Josep Puig
Doctor Nino Pulejo Carles Guasch
Senyor Totó Joan Pàmies
Rosaria Lidia Montes i Silvia Basseda
Giglio, un alumne Xavier Sanjuán
Belli, un alte alumne Alfons Vigo
Nonó Albert Figueras
Grazzia Ester Miret
Un mariner Jordi Pla

Equip tècnic


Diseny i confecció vestuari Núria Mitjans

Perruquería Àngels Navarro
I.luminació Pep Vinyes
Fotografía Josep Manel Callizo
Maquillatge Angels Navarro i Maria Antònia Lambea
Ajudant de direcció Anna Urpi
Direcció: Pep Vinyes


.