Grup de teatre Inestable del Vendrell 

Isabel, tres caravel·les i un embolicador (1994)
L'obra


A l'any 94 vam preparar l'obra Isabel, tres caravel·les i un embolicador de Dario Fo, d'aquesta obra vam fer una adaptació d'acord amb les nostres possibilitats i la vam estrenar dins el programa de la Festa Major del Vendrell d'aquell mateix any.

La història passa durant l'Espanya de la Inquisició i tracta del descobriment d'Amèrica. La representació la porta a terme un comediant, condemnat a mort, junt amb la seva companyia, com una última voluntat. La comèdia es representa en el mateix patíbul que es va transformant segons les necessitats de l'acció.

De sempre Dario Fo ens ha captivat, i moltes vegades havíem parlat de la possibilitat de representar un Fo, per aquest motiu, portar aquesta esplèndida comèdia a l'escenari ens va representar tot un repte, d'entrada actuàvem dins el programa de la Festa Major, cada any havien vingut companyies professionals, i en quan a l'obra, la primera va ser l'adaptació del valencià al català, d'altra banda hi sortien molts personatges i en el grup no érem tants, el que volia dir que hauríem d'adaptar els personatges als membres del grup i a representar diferents personatges cada un, una idea que també ens agradava; l'altra era l'escenografia, en un mateix espai hi havíem de representar moltes escenes i volíem que fos espectacular, resumint, una gran idea per portar a l'escenari i fer-nos l'obra a la nostra mida.

Tots vam treballar amb molta il·lusió per tirar endavant un espectacle diferent al que estàvem acostumats, el resultat ens va convèncer a nosaltres i al públic.Repartiment


Isabel, Joana la Boja, frare Núria Arenas
Ferran, frare Enric Batlle
Colom, comdemnat Gerard Toldrà
Fusté, moro, poble, Pare Diego, mariner Pere Esteban
Fustér, Quintanilla, poble, Pinzón, frare Carles Guasch
Botxí, poble, frare, acusador Francesc Ripoll
Poble, frare, mariner Alfons Vigo
Frare, dama, endemoniada, poble, Fonseca Ester Miret
Veu Àngels Navarro 

Equip tècnic


Diseny vestuari María Rosa Andreu i Núria Mitjans
Escenografía Juan Méndez
Il.luminació Pep Vinyes
Atrezzo Jordi Urgell
Música Jaume Cabau
Tramoia Jordi Pla i Pep Bargalló
Traspunt Roser Recasens

Direcció Pep Vinyes 
Grup de teatre Inestable del Vendrell